Arkivbeständigt för framtiden

Prisvärda pennor är grymt bra, som jag skrev i det tidigare inlägget om att fylla årets kalender med färg. Man har råd att låta barnen använda pennorna och det är inte så noga om man glömmer dem på resan.

Om du sparar dina kalendrar som minne, så vill du istället använda arkivbeständig färg. Jag rekommenderar Pigma Micron Fineliners. De görs av det japanska företaget Sakura och är av riktigt bra kvalitet.
Jag använder dem både för att skriva med, mest för att de är sköna att hålla i, och för att färglägga zentangle.

Arkivbeständigt är bra när man tecknar – tänk om just den teckningen visar sig bli ditt livs mästerverk! Även om verket inte blir sålt för några miljoner, så är det kul att färgerna syns med samma skärpa när verket har hängt på en solig vägg i några år.

PigmaMicronFinelinersIhandePigmaMicronFinelinersPyssel
Pigma Micron Fineliners kan du beställa i webbutiken
PigmaMicronFinelinersExempe
Ha det så pyssligt!
// Malin