Vad vill du fylla 2018 med?

BadtunnekortPysselparty
Nystart! Jag älskar det!
Ett helt blankt år att fylla med vad vi vill!
Det gäller att tänka själv först, innan omständigheterna och alla andras önskemål dundrar in i verkligheten och i kalendern.

Nu är det tid för drömmar och planer. Att sortera bland grejer och insikter. Att ta vara på det goda och låta det mindre bra stanna i det förflutna eller åka till återvinning.
Vad har vi lärt oss? Vad vill vi ha mer av under 2018?

För det mesta filosoferar jag om livet, livspusslet, stress, hälsa, harmoni, inspiration, servicegrad och relationer. Jag har läst många intressanta böcker i dessa ämnen, haft äran att diskutera med andra tänkare. Och jag har hunnit med att utforska några av möjligheterna så här långt i mitt eget liv.

Det finns alltid omständigheter, erfarenheter, personlighetsdrag och tidigare val, som följer med oss i olika grad. Jag håller inte med dem som säger att man fullt ut kan styra sina egna tankar och därmed sin upplevelse av tillvaron. Vi är inte robotar som går att programmera om i en handvändning. Däremot är det förvånansvärt mycket som faktiskt går att påverka i den riktningen man själv önskar.

Så vad vill du ha mer av 2018?
Vad gör dig lycklig?

Fundera, skissa, gör en tankekarta, skriv listor eller vad du vill och låt den goda inspirationen komma med det som fyller ditt hjärta med sång.

Många gillar tydliga, mätbara mål. Grattis! Det verkar så praktiskt och smart!

Det kan fungera för mig ibland, men min självkänsla blir så vissen när jag inte lyckas och jag är så rädd om min sköra lilla självkänsla att jag inte vill utsätta den för det i onödan. Känslorna drar så lätt iväg med mig när jag har bestämt mig för ett mer inrutat liv. Jag blir trotsig och vresig. Ingenting för mig.

Jag gillar att ta ut en riktning, att ha den som ledstjärna och följa den så gott jag kan. Att kunna basera alla mina pyttesmå vardagliga val på något större som jag redan har bestämt i förväg.
Å andra sidan vill jag ge mig möjligheten att justera riktningen efter hand som mina erfarenheter berättar något för mig.

Mina ledstjärnor för 2018

Prio 1: Fungerande familj
Jag har min fantastiska sambo Calle och vi har världens bästa barn Majken och Simon. Sedan Majken föddes tycker jag att jag har tagit mest ansvar för hemmet och familjen. Oavsett vad jag anser om rättvis fördelning och jämställdhet, så är det så hos oss. När jag jobbade mer var det ett stort problem för mig. Vår lösning blev till slut att jag jobbar mindre med lönearbete. Jag gör ungefär lika mycket för familjen, men kan göra det på bekvämare tider. Det kommer jag att fortsätta med under 2018.

Socialt utbyte
Jag vill träffa mina härliga kompisar oftare. På enkla sätt. I fantasin vill jag ha ”symöte” regelbundet, säg varannan vecka, så att det blir av. Jag har faktiskt inte provat, men hittills har det mesta som ska inträffa regelbundet blivit lite av ett tvång med negativ klang. Hur ska vi ses oftare, utan att vi tycker att det är besvärligt eller stör vardagen? Jag ska höra med de bästa om vi kan komma på något bra ihop. Förutsatt att de har lust att träffa mig också. Bort med energitjuvarna från min kalender. Det kan ju även vara någon som plockar bort mig från sin kalender. Det får man tåla.

Simulans och utmaningar
Servicegrad – det vill jag utveckla. Nu har jag hållit några föredrag i ämnet och det fungerar! Själv tycker jag att ämnet är en väldigt användbar vinkel på stresshantering. Det är så mycket i min bakgrund som jag kan använda i föredraget. Med den rasande takt som antalet utbrända ökar, finns det helt klart ett behov av fler som pratar om olika vinklar på stress, press och krav. Inget passar alla, men något kan få någon att tänka till, ändra sin tillvaro och klara sig fint utan brända kanter!

Hälsan
Motion är ju bra, har jag hört. I lagom dos, har jag känt.
Det ska jag fortsätta med. Och äta bra saker. Mer bönor, mindre läsk.

Inspiration
Jag vill åka till några andra pysselföretag och gotta mig bland deras utbud. Det är så inspirerande att se vad andra har gjort. Jag har minst tre ställen som jag ska besöka under våren.
Ta mig tid att sitta i ateljén och pilla på mina grejer. Inspirationen finns. Det jag vill bättra på är tiden. Att ge mig själv tid att sitta och pyssla. Det är en gåta hur jag har kunnat undvika ”skapartid” så mycket som jag har gjort. Många ”måsten” som tränger sig på, men det handlar om prioriteringar. Gör om, gör rätt.
En grej som har tagit mycket tid är nätbutiken. Jag har fotat och kämpat och fixat för att få in produkterna där. Ändå är det nästan ingen som handlar via min nätbutik. Det går säkert att sökoptimera och hålla på, men mitt hjärta sjunger verkligen inte av att syssla med det.

Det finns mycket mer i min utvärdering från 2017 och på min önskelista för 2018, men nu får det räcka om mig. Över till dig!

Hoppas att du får en härlig stund med drömmar och egna planer inför det strålande året 2018!

Gott nytt år!
Önskar Malin på Pysselparty

Foto ovan: En kompis fick en badtunna på 40års-dagen. Kortet jag gjorde ger mig en skön känsla!
Foto nedan 1: Jag på Hjälmeskullas julmarkand. Underbar värd, trevliga grannar och sköna möten med kunder.
Foto nedan 2: De bästa barnen i världen, prinsessan och prinsen av Tomtaberget: Majken och Simon!

HjalmeskullaJulmarknad2017 MajkenOchSimonSnogubbe